Skapa din egen hemsida – 5 tips för små business

frilansare som skapar sin egen hemsida

Skapa din egen hemsida – Så kommer du igång

Vill du skapa din egen hemsida för din business men vet inte vart du ska börja? Som tur är behöver du inte vara en programmerare själv eller ta in en dyr sådan för att kunna skapa en hemsida som frilansare, egenanställd eller småföretagare. Du kan med hjälp av lite olika verktyg enkelt göra en egen hemsida nästan gratis!

Skapa din egen hemsida som frilansare – Steg för steg

1. Registrera din domän

Först behöver du registrera och köpa din domän, men denna kostar ofta bara någon hundralapp och är en mycket värd investering.

Detta kan du tex göra på one.com.

gör en egen hemsida

Funderar du på att börja frilansa eller har du tröttnat på det krångliga administrativa som kommer med att driva eget företag? Fakturera utan företag med Pay2me – testa direkt här.

2. Hitta en server

Din domän behöver ligga på en server (denna tar hand om det utrymme din hemsida tar upp i ”molnet”) och denna kostar ofta en mindre summa per år.

Detta kan du t.ex. fixa på binero.se.

3. Skapa din hemsida

Det finns många tjänster som är relativt billiga som hjälper dig att enkelt skapa en professionell hemsida på egen hand. WordPress är t.ex. en sådan, och där kan du använda dig av färdiga designmallar för att komma igång och få upp din hemsida riktigt snabbt.

frilansare som gör egen hemsida

4. Hitta en design

Vill du ha lite mer avancerade funktioner på din hemsida eller andra mallar än de som är gratis kan du även betala en extra slant, men det finns som sagt mycket du kan göra utan att knappt behöva betala någonting.

Gratis designmallar kan du hitta på webflow.com.

mall för att göra webbsida

5. Strunta i att skapa din egen hemsida och låt någon annan fixa rubbet

Tycker du att stegen ovan känns alldeles för krångliga och komplicerade att sätta sig in i finns det ännu enklare och mindre tidskrävande sätt att skapa din egen hemsida på där du i princip får hela paketet på en gång och inte behöver tänka så mycket. Dessa har dock ofta lite mer begränsningar på vad du kan göra och ändra på din hemsida, och kan bli lite dyrare i längden – men det är absolut bra alternativ att fundera på om du känner att du inte vill tänka eller ge dig in i tekniken överhuvudtaget.

Tjänster du kan använda för detta: webnode.se, wix.com och weebly.com.

egenanställd med dator på huvudet

Glöm inte SEO när du ska göra egen hemsida!

Är hunden människans bästa vän så är nog google entreprenörens bästa vän. Om man använder google på rätt sätt det vill säga. Sökordsoptimering kan kännas krångligt men att få koll på grunderna är inte svårt och har du lite kunskap om SEO kan de öka trafiken till din hemsida otroligt!

Så får du koll på SEO till din hemsida

En stor del i sökordsoptimering är nyckelordsanalys. Använd ord och fraser som dina potentiella kunder söker på. Här spelar även rubriker, kategorier och etiketter en viktig roll. Desto fler gånger du nämner ett ord i en text på din hemsida, desto mer relevant tycker google att denna text är när det gäller sökningar på det temat (bara du inte överanvänder det så att det blir onaturligt, sådant förstår Google också och detta är negativt för din SEO). Men rubrikerna är inte bara viktiga att lägga tid på för att sökoptimera din hemsida, det är även dem som lockar dina besökare att läsa vidare och bli intresserade av det du erbjuder.

Är Pay2me precis vad du behöver?

Ett konto hos Pay2me för att kunna fakturera dina ersättningar och få ut dina arvoden som lön är kostnadsfritt. Du betalar bara 5,95% på fakturabeloppet när vi hanterar din löneutbetalning med skatter och avgifter. Pay2me hanterar även dina utlägg.

Skapa ett konto
.