Jobba som giggare? 33 företag med gigjobb, extrajobb och frilansuppdrag

jobba som giggare

Här hittar du gigjobb, extrajobb, och frilansjobb – 33 företag som låter dig jobba som giggare

Vill du jobba som giggare? Allt fler väljer att bryta sig loss från ekorrhjulet och traditionella 9-till-5-jobb på kontor för mer fria och flexibla arbetsformer. Är du en av dem som vill testa på denna livsstil? Eller vill du bara få lite mer pengar över i plånboken varje månad? Kanske letar du efter ett roligt ”side hustle” vid sidan av en vanlig (och tråkig) anställning? Goda nyheter – det finns ingen bättre tid för detta än nu. Plattformsbolag som erbjuder gigjobb, extrajobb eller frilansuppdrag blir bara fler och fler i den växande gigekonomin som håller på att förändra vårt sätt att arbeta för alltid. Och det finns något för alla. Du kan få betalt för allt ifrån att leverera paket, till att vara hundvakt, cityguide, hålla onlinekurser eller ladda elscootrar. Här är tips på 33 företag som erbjuder roliga och flexibla jobb som giggare och frilansare!

1. Urb-it

Bli en urber på urb-it och leverera paket i Göteborg eller Stockholm. Du väljer själv hur lite eller mycket du vill Urba och hittar dina gig i deras app.

Du kan läsa mer om URB-IT här.

2. Tiptapp

Hjälp folk som inte har tid över när du har tid över och få betalt för det! På Tiptapp kan du t.ex. hämta upp saker som ska slängas eller transporteras vidare till någon annan – ladda ner deras app och förvånas över hur enkelt det är!

Du kan läsa mer om Tiptapp här.

3. Foodora

Bli en rider på Foodora och lär känna gatorna och stans bästa restauranger i Sveriges storstäder. På Foodora kan du jobba deltid, heltid, på helger eller när solen skiner. Du bestämmer!

Du kan läsa mer om Foodora här.

Anmäl dig som Giggare på Giggers Market av Pay2me och bli kontaktad av spännande uppdragsgivare som har frilansuppdrag och gigjobb – klicka här.

jobba som giggare

Funderar du på att börja frilansa? Slipp krånglet med att starta eget och fakturera utan företag med Pay2me – testa direkt här.

4. Babysits

För dig som tycker om barn och gärna sitter barnvakt är Babysits en grym tjänst där det är gratis att signa upp sig och skapa en detaljerad profil och sedan bli kontaktad av föräldrar i närområdet som behöver hjälp!

Du kan läsa mer om Babysits här.

5. Rover/Dogbuddy

Rover är världens största nätverk för hund- och kattvakter och ett paradis för alla djurälskare!

Du kan läsa mer omm Rover/Dogbuddy här.

6. Tutero

Bli studiecoach på Tutero och hjälp elever med läxor online via Tuteros digitala plattform.

Du kan läsa mer om Tutero här.

7. VOI

Jobba som hunter på VOI och tjäna pengar genom att ladda deras elscootrar när du har tid över! Smidigare och mer flexibelt jobb som giggare är svårt att hitta!

Du kan läsa mer om VOI här.

gigjobb

Hur fungerar det att fakturera utan företag? Läs mer om det HÄR.

8. Pick your day

Dela med dig av en aktivitet/upplevelse till turister i din stad som vill uppleva den som lokalbefolkningen. . På Pick your day lägger du upp din aktivitet på deras sida. När en turist är intresserad kommer du sedan att få en bokningsförfrågan. Du agerar sedan guide och får betalt!

Du kan läsa mer om Pick Your Day här.

9. Uber

Tycker du om att köra bil och småprata med nya människor? Bli en driver via Uber och arbeta som chaufför!

Du kan läsa mer om UBER här.

10. Taskrunner

Bli en runner via Taskrunner och hjälp privatpersoner med sysslor som du kan och tycker är kul, när du känner för det – och få betalt. Uppdragen kan vara allt ifrån trädgårdshjälp till montering av IKEA möbler, du väljer själv vilka uppdrag du vill ta på dig som gigjobb.

Du kan läsa mer om Taskrunner här.

frilansuppdrag

Har du en grym affärsidé men tycker att eget företag låter krångligt? Fakturera enkelt utan företag med Pay2me – testa här.

11. Woshapp

Bli en wosher och tvätta bilar hemma hos privatpersoner via Woshapp. Personen som bokar biltvätten anger vad bilen står parkerad i deras app och du som tar uppdraget kommer till platsen och tvättar bilen med Woshapps produkter.

Du kan läsa mer om Woshapp här.

12. Preply

Bli en lärare online på plattformen Preply och välj mellan 50 ämnen att hålla lektioner i digitalt och få betalt för det priset du själv har satt för dina lektioner.

Du kan läsa mer om Preply här.

13. Triple

Jobba som host på Triple och få betalt för att erbjuda turister aktiviteter i din stad. Skapa din egen ”Experience” på deras sida, välj vilka tider du är tillgänglig för att dela med dig av aktiviteten som host och hur mycket din aktivitet ska kosta. Sedan är det bara att invänta bokningar!

En ”experience” kan vara allt ifrån en historisk rundtur i gamla stan, surfing till matlagning. Var kreativ och välj din favoritaktivitet!

Du kan läsa mer om Triple här.

14. Wolt

Jobba som bud på Wolt i någon av Sveriges (eller ett annat lands) storstäder och leverera mat med hjälp av en cykel, moped eller bil – beroende på vad du föredrar!

Du kan läsa mer om WOLT här.

15. Get Geek

Är du ett teknikfreak? Hjälp någon som inte är det med tekniken och få betalt för det! Jobba som en ”Geek” på Get Geek och hjälp privatpersoner med allt ifrån långsamt wifi hemma till datorer som fått virus.

Du kan läsa mer om Get Geek här.

16. Bzzt

Bor du i Stockholm och tycker om att köra bil? Bli en podförare på Bzzt och få betalt för att köra runt med kunder i deras häftiga Podtaxis!

Du kan läsa mer om Bzzt här.

gigjobb

Letar du frilansuppdrag? 5 grymmma plattformar med frilansjobb hittar du HÄR.

17. Budbee

Jobba som driver på Budbee och leverera paket i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du kan välja mellan att jobba bara någon dag i veckan eller upp till 6 kvällar i veckan. Kan det bli mer flexibelt?

Du kan läsa mer om Budbee här.

18. Tidyapp

Jobba som städare när du vill och när det passar dig i Sveriges storstäder genom Tidyapp.

Du kan läsa mer om Tidyapp här.

19. ApParkingSpot

Har du en parkeringsplats som du ibland inte använder? Dela den med andra och tjäna pengar genom att hyra ut den via ApParkingSpot.   

Du kan läsa mer om ApParkingSpot här.

frilansuppdrag

Är du frilansare eller funderar du på att bli? Fakturera enkelt utan företag via Pay2me – testa här.

20. UberEats

Jobba som matbud på UberEats. Bestäm ditt eget schema, jobba hur mycket eller lite du vill, utforska staden du bor i och få massor av motion (om du väljer att köra runt på cykel och inte i bil eller på moped det vill säga).

Du kan läsa mer om UberEats här.

21. Care

På Care kan du hitta gigjobb inom äldreomsorg, barnpassning, djurpassning, personlig assistans, städhjälp, läxhjälp eller jobba som Au pair!

Du kan läsa mer om Care här.

22. Udemy

Bli en Instructor via Udemy! Dela med dig av dina skills och få betalt för det på deras plattform. Där kan du skapa videokurser online inom ett specifikt ämne. Sedan får du betalt när någon köper din kurs. Ett perfekt sätt att jobba som giggare för dig som sitter på en kunskap som du tror andra vill ta del av!

Du kan läsa mer om Udemy här.

jobba som giggare

Vill du jobba som giggare hemifrån? 5 verksamheter du kan starta från hemmet hittar du HÄR.

23. Grannar.se

Tjäna pengar genom att hjälpa dina grannar med olika sysslor via Grannar.se. Denna plattform fungerar liknande blocket där du kan lägga upp en annons och erbjuda dina tjänster. Personer som har behov av det du erbjuder kan sedan kontakta dig via annonsen på Grannar.se.

Du kan läsa mer om Grannar här.

24. Meal Sharing

Tycker du om att laga mat? På Meal Sharing kan du registrera dig som host och tjäna pengar på att dela med dig av en matupplevelse. Det vill säga – laga och bjuda andra på din favoritmat! Du bestämmer priset och hur många gäster du klara av att bjuda per gång själv.

Du kan läsa mer om Meal Sharing här.

25. Italki

Jobba online som språklärare på Italki. Du bestämmer själv ditt pris och tider du är tillgänglig. Studenter kan sedan boka dig via en kalender på deras sida.

Du kan läs mer om Italki här.

Fakturera utan företag med Pay2me – Läs mer här.

gigjobb

26. Tech Troopers

Tycker du teknik är kul? Gigjobba som ”Tech Trooper” på techtroopers.com. Där kan du hoppa in och hjälpa till när andra har teknik som krånglar, eller som de inte förstår sig på!

Du kan läsa mer om Tech Troopers här.

27. Hungrig.se

Jobba som matbud på hungrig.se och leverera mat till hungriga personer via cykel, moped eller bil!

Du kan läsa mer om Hungrig.se här.

28. Tours by Locals

Bli en guide på Tours by Locals och jobba som giggare genom att vissa turister runt på olika turer i din hemstad. Turerna skapas av Tours by Locals och du bestämmer själv vilka du vill vara guide för!

Du kan läsa mer om Tours by Locals här.

jobba som giggare

29. Snappcar.se

Hyr ut din bil när du inte använder den och få betalt genom SnappCar!

Du kan läsa mer om Snappcar här.

30. TheONE

Dela med dig av dina kunskap till andra och få betalt genom videosamtal via TheONE. Denna plattform matchar experter inom olika områden med personer som är i behov av hjälp, kunskap, coaching eller assistans inom allt möjligt. Tycker du om att prata i telefon och hjälpa till? Skapa en profil och var kreativ!

Du kan läsa mer om TheONE här.

31. Verbling

Verbling är en till plattform där du som är grym på språk och tycker om att lära andra kan jobba som giggare genom att vara språklärare online.

Du kan läsa mer om Verbling här.

gigjobb

32. PetBacker

Petbacker är ännu ett ultimat gigjobb för hundälskare! På PetBacker kan du tjäna pengar på allt ifrån hundpromenader till daycare och grooming. Perfekt för dig som önskar att du hade en egen hund med andra ord, men inte riktigt kommit till skott.

Du kan läsa mer om PetBacker här.

33. Bolt

Bli en driver på Bolt och gigjobba som chaufför i Stockholms större städer – eller varför inte i en annan stad i Europa?

Du kan läsa mer om BOLT här.

34.  Mamazsocialfood

Detta är ett perfekt gigjobb för dig som tycker om att laga mat till andra. Mamaz Social Food är en tjänst som riktar sig till framförallt turister som vill testa en lokal matupplevelse. Du kan enkelt registrera dig på deras hemsida och lägga upp den/de måltider du vill laga till andra och sätta ditt eget pris på ”besväret”.

Du kan läsa mer om Mamaz Social Food här.

35. Lime

Bli en ”Juicer” på Lime, ladda elscootrar och få betalt!

Du kan läsa mer om Lime här.

Har du redan uppdrag redo för att jobba som giggare?

Har du redan potentiella kunder och gigjobb redo, men inget eget företag och funderar på hur du ska kunna ta betalt? Använd Pay2me för att jobba som giggare och fakturera din kunder via vår tjänst utan att behöva tänka på att starta eget eller administrationen som kommer med det!

OM PAY2ME

Pay2me hjälper dig att driva din egen drömbusiness och fakturera utan eget företag via mobilen. Vår vision är att fler ska kunna följa sin dröm och jobba med sin passion, genom att förenkla tillvaron för frilansare och entreprenörer. Med Pay2me kan du fokusera på din kärnverksamhet och det som du gör bäst, och slipper det administrativa krånglet som annars kommer med att driva eget!

Läs mer om Pay2me och registrera dig direkt på pay2me.se

Är Pay2me precis vad du behöver?

Ett konto hos Pay2me för att kunna fakturera dina ersättningar och få ut dina arvoden som lön är kostnadsfritt. Du betalar bara 5,95% på fakturabeloppet när vi hanterar din löneutbetalning med skatter och avgifter. Pay2me hanterar även dina utlägg.

Skapa ett konto
.