11 grymma coworking spaces i Stockholm för frilansare och entreprenörer

Coworking spaces i Stockholm för frilansare och entreprenörer – 11 favoriter 

Coworking spaces i Stockholm – vilka är bäst för frilansare och entreprenörer? De senaste åren har coworking-utbudet verkligen exploderat i Stockholm för att fylla behovet hos stadens växande grupp av frilansare och entreprenörer. Varje ställe har sin personliga prägel och det finns allt från enkla caféer där du är välkommen att plugga in, logga in och spendera dagen – till mer ordentliga kontor som erbjuder allt material du behöver för att få verksamheten att fungera. I denna djungel av valmöjligheter kan det vara svårt att veta vad man ska välja. Här har vi listat våra 11 favoriter bland coworking spaces i Stockholm för frilansare och entreprenörer!

1. The Park

Bildkälla: thepark.se

The Park har allt du kan önska och lite till. De huserar i två centralt belägna lokaler i Stockholm och agerar hemmaplan åt några av de mest framgångsrika entreprenörerna på Stockholms startup-scen. De erbjuder förutom massor av inspirerande yta för coworking även konferensrum, lounger, events, workshops och såklart pingisbord! De över 400 medlemmarna tas väl om hand av The Parks Mood Managers som du ofta ser på sparkcyklar i lokalerna.

Plus+

 • Erbjuder flera olika typer av medlemskap, vilket gör det lätt för alla att hitta något som passar just deras behov.
 • Erbjuder obegränsad tillgång till kaffe & te, telefonbås, kök, postadress och posthantering och möjlighet till arrangering av events.
 • Gratis frukostbuffé för alla medlemmar varje fredag!
 • En stämning utöver det vanliga – mycket tack vara deras fantastiska Mood Managers.
 • Roliga fester för medlemmar och övriga i deras nätverk arrangeras titt som tät. En omtalad favorit är deras årliga sommarfest på uteterrassen på The Park Hälsingegatan.

Location: Hälsingegatan 49 och Sveavägen 98
Hemsida: thepark.se

Är du frilansare och vill slippa det krångliga pappersarbetet? Fakturera utan företag med Pay2me! Testa direkt – HÄR.

2. SUP46

Bildkälla: coworker.com

Grundat 2013, var SUP46 en av de första coworking-ställena i att öppna upp sina dörrar för Stockholms startup-community. De har alltså varit med ett tag och erbjuder sina medlemmar ett otroligt utbud av partners – bland annat några av Nordens största investerare och rådgivare. Över 60 härliga startups jobbar från SUP46, och de är grymma på after work events!

Plus+

 • 24/7 kontorsåtkomst.
 • Gratis mötesrum för medlemmar.
 • Kaffe och skåp till alla.
 • AW-öl på fredagar.
 • Möjlighet att delta i SUP46 mentorprogram och PR-support.
 • Tillgång till oändligt många startup- och nätverksevent med möjlighet att komma i kontakt med investerare och partners.

Location: Regeringsgatan 65

Hemsida: sup46.com

3. Impact Hub

Bildkälla: gaest.com

Som en del av det stora internationella Impact Hub Global Network, erbjuder den svenska filialen både affärsinkubator, Innovation Lab och en stor community för sociala entreprenörer. Detta gör deras coworking space till den optimala startpunkten för entreprenörer som drömmer stort. Impact Hub är även perfekt för så kallade digitala nomader, då de förutom att vara ett av de coworking spaces i Stockholm som erbjuder nästan allt, även ger möjligheten för medlemmar att arbeta från deras övriga kontor i världen.

Plus+

 • Tillgång till både coworking-utrymmen och privata kontor.
 • Förutom all kontorsutrustning du kan tänkas behöva – även tillgång till duschar (!), kök, skype-rum och cykelparkering.
 • På sommaren kan du njuta av en kaffe eller öl på takterassen.
 • Ett medlemskap som gör det möjligt att jobba från alla Impact Hubs coworking spaces världen över.

Location: Luntmakargatan 25

Hemsida: stockholm.impacthub.net

Är du frilansare eller funderar du på att bli? Fakturera enkelt utan företag via Pay2me – testa här.

4. Epicenter

Bildkälla: codesign.se

Av alla coworking spaces i Stockholm är detta det absolut största. Här erbjuds en miljö- och nätverksplattform i världsklass som är perfekt för alla typer av digitala entreprenörer och nomader. Oavsett om du vill jobba i öppet lanskap, dela bord med andra inspirerande människor eller arbeta med privat kontor eller i en studio, täcker Epicenter allas behov!

Plus+

 • Varje vecka arrangeras härliga events, Innovation labs och inspirerande föreläsningar.
 • Roliga aktiviteter såsom After Works, fitness-events och yoga.

Location: Mäster Samuelsgatan 36

Hemsida: epicenterstockholm.com

5. Norrsken

Bildkälla: norrskenhouse.org

Initiativet Norrsken har skapat sitt eget perfekta coworking space i ett ombyggt spårvagnslager. Här samlas sociala tech-entreprenörer för att inspireras av varandra samtidigt som de jobbar med sin passion. Som medlem här serveras bland annat möjlighet till finansiering, expertis och ett fantastiskt nätverk.

Plus+

 • Coworking och mötesrum, men även tysta zoner, fokusrum, meditationsrum och utrymme för event och andra arrangemang.
 • En utrustad foto- och filmstudio med VR-utrustning!
 • Barn och hundvänligt 🙂

Location: Birger Jarlsgatan 57c

Hemsida: norrskenhouse.org

6. No 18

Bildkälla: theculturetrip.com

Elegant och sofistikerat är No 18 perfekt för entreprenörer som gillar att arbeta i stilfull harmoni. Inredningen består av prisbelönta konstsamlingar och klassiska designmöbler, och servicen är något utöver det vanliga. Trots en väldigt fancy image är priserna dock helt överkomliga, speciellt i de öppna ytorna.

Plus+

 • 24/7 tillgång till coworking-utrymmen.
 • Erbjuder gratis kaffe & te, tillgång till kök, telefonbås, gym, en bistro och en juicebar!
 • Möjlighet att boka konferens- eller mötesrum med tillgång till värdinna och/eller catering.
 • Supercentralt!

Location: Birger Jarlsgatan 18

Hemsida: no18.com

7. Café & Co

Bildkälla: theculturetrip.com

Tycker du om att sitta och jobba på café men saknar ibland gemenskapen och bekvämligheten med kontor? Då är Café & Co stället för dig – Ett café och coworking space på samma gång! Vill du vara lite mer privat finns det konferensrum att stänga in sig i. Här sitter riktiga workaholics fastklistrade vid sin laptop och senaste inspiration, samtidigt som de gärna småpratar med sin granne då och då.

Plus+

 • Coworking space men även tillgång till privata möterum.
 • Flera typer av medlemskap så alla kan hitta något som passar för deras behov.
 • Online-plattform för alla medlemmar så man enkelt kan kommunicera och nätverka med varandra.
 • Maten och kaffet smakar fantastiskt!

Location: Kungsbron 23

Hemsida: cafeco.se

Har du en grym affärsidé men tycker eget företag låter krångligt? Fakturera enkelt utan företag med Pay2me – testa här.

8. The Castle

Bildkälla: thecastle.nu

The Castle är ett av de senaste tillskotten till alla coworking spaces i Stockholm, men de har redan etablerat sig som en av de bästa i en stad som myllrar av liknande ställen. Detta beror antagligen på att de har hajat hur man syns och hörs på sociala medier, och att The Castle huserar i den legendariska ”Entreprenörskyrkan”. The Castle har även gjorts sig kända för att utveckla en grym community som vet hur man nätverkar. Utöver det ligger The Castle bara stenkast från det riktiga slottet!

Plus+

 • En häftig historisk byggnad med imponerande arkitektur.
 • Erbjuder medlemmar roliga aktiviteter såsom bland annat yoga, meditation, kickboxning, gym och en bastu.
 • Möjlighet till lägre medlemsavgift för entreprenörer med låg inkomst.

Location: Slottsbacken 8

Hemsida: thecastle.nu

9. Things

Bildkälla: thingstockholm.com

Stockholms första ”hardware coworking space”! De cirka 2000 kvadratmeterna vid Tekniska Högskolan i Stockholm är verkligen ett mecka för alla entreprenöriella ”tech geeks” därute. Om begrepp som ”Internet of Thing”, ”Robotics”, eller ”Medtech” får ditt hjärta att bulta snabbare är detta ställer för dig. Things är inte beroende av investerare, utan de har istället partnerskap med några av Sveriges största företag.

Plus+

 • Coworking space, mötesrum och event-utrymmen.
 • Medlemskapet inkluderar en playground för tech-entreprenörer med bland annat laserskärare och 3D-skrivare, samt ett etablerat nätverk av investerare, externa tjänster och tillverkare att utnyttja om så behövs.
 • Andas kreativitet och innovation!

Location: Drottning Kristinas väg 53

Hemsida: thingstockholm.com

10. Knackeriet

Bildkälla: sharedesk.net

Framröstat till bästa kontorsutrymmet i Sverige 2015, är Knackeriet med sin underbara adress i mysiga gamla stan en favorit för många typer av entreprenörer. Här finner du en härlig mix av kreativa eldsjälar inom bland annat webb, design och digital business. Rolig historia bakom detta coworking space är att Bellman hade detta som sitt kontor i över två decennier!

Plus+

 • Möjlighet till flexibel/fast sittplats eller ett eget rum.
 • Möjlighet till rabatter och extra förmåner finns – Knackeriet är mycket hjälpsamma när det kommer till entreprenörer som kämpar hårt!

Location: Svartmangatan 9

Hemsida: knackeriet.se

11. CONVENDUM

coworking spaces i stockholm convendum
Källa: Convendum

Convendum har ett tiotal coworking spaces i Stockholm och erbjuder egentligen allt vad du kan tänkas behöva för att få dina affärer att blomstra. Är du medlem hos dem får du tillgång till samtliga coworking spaces i Stockholm dygnet runt och samverkan med andra medlemsföretag. Du får även tillgång till concierge, mötesrum, konferens, kök, postadress och posthantering, gratis kaffe och te, café, restaurang, gym med omklädningsrum, trådbunden och trådlös uppkoppling, gratis frukost alla dagar och AW på fredagar, biosalong samt musikstudio. Kan det bli bättre?

PLUS+

 • Gratis frukost alla dagar och AW varje fredag!
 • Tillgång till gym, café, restaurang biosalong och musikstudio.
 • 10 olika lokaler som fyller alla entreprenörers behov på centrala adresser i Stockholm.

Location: Flera olika adresser i centrala Stockholm

Hemsida: convendum.se

Källor: eu-startups.com, theculturetrip.com och egna erfarenheter. 

Är Pay2me precis vad du behöver?

Ett konto hos Pay2me för att kunna fakturera dina ersättningar och få ut dina arvoden som lön är kostnadsfritt. Du betalar bara 5,95% på fakturabeloppet när vi hanterar din löneutbetalning med skatter och avgifter. Pay2me hanterar även dina utlägg.

Skapa ett konto
.