5 anledningar till att fakturera utan eget företag

fakturera utan eget företag som privatperson

Fakturera utan eget företag – 5 anledningar till att testa detta ASAP

Är du frilansare eller funderar du på att testa livet som din egen chef? Har du tröttnat på ditt 9-5-jobb på kontor och har en grym affärsidé? Är du egenföretagare och tycker att det krångliga administrativa pappersarbetet tar för mycket tid? Har du en hobby du vill börja ta betalt för som ett extrajobb vid sidan av ditt ”vanliga heltidsjobb”? Stämmer något av detta in på dig – bli egenanställd och fakturera utan eget företag.

Att vara egenanställd innebär att du har möjlighet att ta betalt av egna kunder och driva eget utan att behöva starta en enskild firma eller ett bolag. För att kunna göra detta och fakturera utan eget företag behöver du ta hjälp av ett egenanställningsföretag (Pay2me t.ex.). Det fiffiga med egenanställning är att allt du behöver göra är att registrera dig hos egenanställningsföretaget och sedan kan du fakturera dina kunder via dem. När dina kunder sedan betalar din faktura till egenanställningsföretaget ser de till att skatter och sociala avgifter betalas in som de ska till skatteverket och du får din nettolön på kontot precis som att du hade varit anställd. Du slipper alltså att starta eget företag, hålla på med bokföring, momsredovisning, skatter och deklaration. Samtidigt driver du din egen verksamhet och är din egen chef precis som att du hade haft ett bolag. Väldigt fiffigt som sagt.

Är du fortfarande inte övertygad kommer här 5 anledningar till varför du borde börja fakturera utan eget företag ASAP.

5 anledningar till att alla borde fakturera utan eget företag

fakturera utan eget företag fotograf

1. Du slipper huvudvärken

Hur fungerar det med momsen? Vad var det för kontrolluppgift som skulle skickas in? Vad betydde preliminärskatt nu igen och hur ofta skulle jag betala in den? Är du egenanställd behöver du inte grubbla över frågor som dessa. Egenanställningsföretaget sköter all rapportering till skatteverket och ser till att skatt och sociala avgifter betalas in som de ska.

2. Du spar tid och energi

Känner du att tiden inte riktigt räcker till? Är du helt slut efter arbetsdagen och har gett upp hoppet om ett rent och städat hem? Som egenanställd spar du massa tid och energi du annars hade lagt på administrativt och krångligt pappersarbete som egenföretagare. Och tid är pengar. Så du spar alltså både tid, energi och pengar. Vilken grej.

fakturera utan eget företag remote pay2me

3. Du jobbar och lever på dina villkor

Som egenanställd är du din egen chef. Du bestämmer dina arbetstider, din lön och dina arbetsvillkor. Om frihet och flexibilitet klingar fint i dina öron, då är nog egenanställning något för dig.

Hur fungerar egenanställning? Mer om vad det är här.

4. Du kan lägga all fokus på att göra din grej

Varför fokusera på tråkiga och komplicerade saker som momsrapporter när man kan fokusera på att göra sin grej. Det vill säga det du är bra på och tycker är kul med din verksamhet. Fotografera, designa hemsidor, snickra – det just du är grym på och erbjuder dina kunder. Fokusera på din kärnverksamhet, satsa på att utveckla din business och låt något annan (egenanställningsföretaget) sköta det tråkiga administrativa.

fakturera utan eget företag frilansare pay2me

5. Du får det bästa av båda världar

Att vara egenanställd är lite som att ta fördelarna med att vara anställd och kombinera dessa med fördelarna att vara egenföretagare. Du får friheten som kommer med att driva eget företag, samtidigt som du smidigt får ut din lön utan att behöva tänka på att betala in skatter eller avgifter precis som om du hade varit anställd.

Läs mer om och testa att fakturera utan eget företag på pay2me.se

Är Pay2me precis vad du behöver?

Ett konto hos Pay2me för att kunna fakturera dina ersättningar och få ut dina arvoden som lön är kostnadsfritt. Du betalar bara 5,95% på fakturabeloppet när vi hanterar din löneutbetalning med skatter och avgifter. Pay2me hanterar även dina utlägg.

Skapa ett konto
.