Gratis online-kurser – här är 16 grymma hemsidor

Vill du vässa dina skills? Här är 16 grymma hemsidor med gratis online-kurser

Kunskap är makt! Därför vill vi idag tipsa om 16 grymma hemsidor med gratis online-kurser, utbildningar och tutorials. Att ständigt hålla sig up-to-date och vässa sina skills är inte bara för dem som vill byta yrke eller ta nästa steg i karriären. I dagens ständigt föränderliga värld gäller det att hålla koll på det senaste för att fortsätta vara framgångsrik i sitt nuvarande yrke även om du har 10 års erfarenhet. Här är därför 16 hemsidor som erbjuder gratis utbildning online för dig som vill bli ännu bättre på ditt jobb eller bara lära dig något nytt!

1. Coursera

Coursera.org är en hemsida som samarbetar med universitet och organisationer runt om i världen och skapar gratis online-kurser inom en mängd olika områden. Här finns något för alla och de har en stor sökbar databas där du kan hitta det som intresserar dig och mycket till!

gratis-online-kurser-pay2me-coursera-1

2. EdX

Ett annat bra alternativ för gratis onlineutbildning är edX. De samlar kurser från många olika skolor med hög kvalité på innehållet på en imponerande webbplats.

gratis-online-kurser-pay2me-edx

Funderar du på att börja frilansa? Slipp krånglet med att starta eget och fakturera utan företag med Pay2me – testa direkt här.

3. Udacity

Udacity är en grym hemsida med massor av högkvalitativa gratis onlinekurser för dig som vill vässa dina skills inom tech! De har olika typer av kurser och program, tillgång till mentorer och liknande. En del tjänster kostar men de har även massvis av gratiskurser online.

gratis-online-kurser-pay2me-udacity

4. FutureLearn

FutureLearn är fullproppad med gratis online-kurser från över 40 olika universitet och har mer än 3.6 miljoner användare världen över!

gratis-online-kurser-pay2me-futurelearn

5. Khan Academy

Khan Academy är en plattform med massor av gratis online-kurser från olika källor och en av de populäraste sidorna som erbjuder både videoklasser såväl som interaktiva kurser. De har ett väldigt enkelt och välorganiserat användargränssnitt som gör det smidigt att hitta vad du letar efter och lära dig massor inom alla möjliga områden!

gratis-online-kurser-pay2me-khan-academy

6. ALISON

ALISON erbjuder grymma gratis online-utbildningar från utgivare som Google, Microsoft, MIT, Macmillan och Cambridge University. Men inte bara det – du kan även uppnå diplom-nivå i kurser och få certifikat i t.ex. ämnen som projektledning, HR , affärsverksamhet och språk. De tillhandahåller över 750 gratis examensbevis och certifikatkurser, och du kan använda webbplatsen för att följa dina framsteg och testa dina färdigheter!

gratis-online-kurser-pay2me-alison

Fakturera utan företag med Pay2me – Läs mer här.

7. Open Culture

Open Culture är en guldgruva för alla som vill vässa sina skills inom alla möjliga ämnen! De har både gratis online-kurser, filmer, läroböcker och ljudböcker och lektioner. De samlar kurser från universitet runt om i världen på en enda gigantisk läroplattform.

gratis-online-kurser-pay2me-open-culture

8. Skillshare

Skillshare är en community för lärande som matchar en million studenter med lärare, och alla är välkomna att lära ut. En klass är vanligtvis 30 minuter till en timme lång och kurserna täcker alla möjliga områden. Du kan t.ex. hitta klasser inom matlagning, fotografi eller copywriting.

gratis-online-kurser-pay2me-skillshare

9. University of Reddit

Gillar du Reddit? Då kan du ta del av University of Reddit som är en crowd-sourced community och initiativ för onlineutbildning. De har alla möjliga typer av ämnen att studera och du kan även ansöka om att själv få lära ut på plattformen!

gratis-online-kurser-pay2me-university-of-reddit-1

10. Itunes U

En mycket praktisk källa för onlineutbildning är Itunes U, som låter alla med Itunes-appen för iOS, Mac eller Windows komma åt kurser från ledande skolor och andra källor väldigt enkelt.. Du kan tillexempel se och slutföra kursuppdrag och lägga till anteckningar för varje kurs.

gratis-online-kurser-pay2me-itunes-u

11. CourseBuffet

CourseBuffet låter dig söka och jämföra hundratals gratis online-kurser från över 250 universitet. Du kan även använda verktyget för att organisera kurser som leder till en kandidatexamen för dig inom olika områden – och detta helt gratis!

gratis-online-kurser-pay2me-coursebuffet

12. Udemy

Udemys gratis online-kurser liknar mycket Courseras koncept, men tillåter dessutom användarna att bygga egna kurser från lektioner. De arbetar med många av de ledande professorerna och skolorna, och blandar gratis- och betalkurser med stort fokus på högkvalitativt innehåll.

gratis-online-kurser-pay2me-udemy

13. Academic Earth

Academic Earth är även en grymm källa med kurser från massor av skolor och stor bredd av ämnen. De listar kurser efter ämne och skola, så det är lätt att hitta det du söker.

gratis-online-kurser-pay2me-academic-earth

14. LessonPaths

LessonPaths är ett bra verktyg för dem som letar efter ett användbart och bekvämt sätt att få tillgång till läromedel. På denna plattform skapar användarna länkspellistor med sina favoritmaterial från andra webbplatser. Användare rankar sedan dessa samlingar, vilket gör det enkelt att hitta många högkvalitativa och tillgängliga källor inom ett visst ämne.

gratis-online-kurser-pay2me-lessonpaths-2

15. TED-ed

En annan guldgruva för mer generellt lärande är TED-ed. Detta är en webbplats fullproppad med korta utbildande videos! Många innehåller imponerande animation, och de flesta är bara några minuter långa. För nyfikna men upptagna personer är TED-ex perfekt för att vässa sina skills. Det blir även pedagogiskt och kul då många videor innehåller kompletterande material och frågesporter.

gratis-online-kurser-pay2me-ted-ed

16. Memrise

En annan imponerande utbildningsplattform som även finns som app är Memrise, Deras verktyg är användarvänligt och bekvämt och speciellt kraftfullt om du studerar språk, men innehåller även utbildning inom andra typer av kurser. De har även en integrering med spel i lärarmaterialen, vilket gör det ännu roligare att lära sig!

gratis-online-kurser-pay2me-memrise

Är Pay2me precis vad du behöver?

Ett konto hos Pay2me för att kunna fakturera dina ersättningar och få ut dina arvoden som lön är kostnadsfritt. Du betalar bara 5,95% på fakturabeloppet när vi hanterar din löneutbetalning med skatter och avgifter. Pay2me hanterar även dina utlägg.

Skapa ett konto
.